Skip to content

Webinar 15: Afbouwen psychofarmaca bij vrouwen

In deze online webinar van Our Voices Online gaat Mariette Reineke in gesprek met ervaringsdeskundige Heleen Wadman en medisch specialist Remke van Staveren over het afbouwen van psychofarmaca bij vrouwen

🗓️ maandag 30 september 2024

⏰ 19:30 tot 20:30 uur

Heleen Wadman werkt als ervaringsdeskundige en is mede-oprichter van InBegrepen, het collectief voor ervaringskennis. Heleen heeft zelf verschillende soorten farmaceutica geslikt en kon deze uiteindelijk afbouwen. Welke invloed deze medicatie op de ontwikkeling als vrouw hebben en wat ook juist de afbouw voor vrouwen lastig maakt is nog weinig bekend, maar Heleen heeft hier op basis van haar ervaringskennis wel ideeën over.

Remke van Staveren is psychiater. Ze werkt bij BuurtzorgT in Amsterdam en is medeoprichter en consulent van de afbouwpoli van GGZ Noord-Holland-Noord. Ze is auteur van o.a het boek Minder slikken over het verantwoord afbouwen van psychofarmaca. Ze is niet voor of tegen medicijnen, maar wat werkt voor de client om te herstellen en zo min mogelijk schade aanbrengt. Als psychofarmaca te lang en in té hoge doseringen worden gebruikt, dan heeft dat aanzienlijke gevolgen voor iemands gezondheid. Er is te weinig kennis over en ervaring met het afbouwen van medicatie.

✉️ aanmelden kan via webinars@voicesforwomen.nl