Skip to content

Webinar 14: Ook vrouwen krijgen een hartinfarct

In deze online webinar van Our Voices Online gaat Mariette Reineke in gesprek met ervaringsdeskundige Caroline Verhage, medisch specialist Dr. Jobst Winter en journalist en schrijver Petra van der Kwartel over hun boek: ‘Ook vrouwen krijgen een hartinfarct’

🗓️ woensdag 25 september 2024

⏰ 19:30 tot 20:30 uur

Dr. Jobst Winter is cardioloog. Opgeleid en gewerkt als interventie cardioloog, 10 jaar in Curaçao gewerkt en sinds 5 jaar terug in Nederland. In Curaçao is zijn belangstelling voor de shockerende achterstand van vrouwen met hart- en vaatziekten ontstaan. Hij is zich meer en meer gaan toeleggen op een snelle en toegankelijke diagnostiek en behandeling van hart- en vaatziekten bij vrouwen. Zijn motto is ‘altijd iedereen en elk verhaal serieus nemen en luisteren!’. Samen met Caroline en Petra heeft hij het boek ‘Vrouwen krijgen ook een hartinfarct’ geschreven met echte verhalen van ervaringen van vrouwen als uitgangspunt en medisch door hem toegelicht en uitgelegd.
Op 1 oktober opent hij een cardiologiekliniek in Maarssen/Breukelen met speciale aandacht voor het vrouwenhart en cardio-oncologie: www.cardiologiestichtsevecht.nl

Caroline Verhage is hartpatiënt en oprichter van Stichting VrouwenHart. Dit is een organisatie die zich vanuit de patiënt inzet om man-vrouwverschillen bij hart- en vaatziekten breder bekend te maken. In 2016 stond ze vol in het leven met een drukke baan, druk sociaal leven en twee gezonde kinderen, mooi inkomen en een mooi huis. Ze kreeg een hartinfarct. Achteraf gezien denkt ze dat er toen al veel tekenen waren dat ze het aan haar hart had. Dit werd niet als zodanig herkend. Ze is coauteur van het boek ‘Ook vrouwen krijgen een hartinfarct’. 

 

 

Petra van der Kwartel zit al meer dan veertig jaar in de wereld van journalistiek en media. Begonnen op redacties bij de ANWB en contentspecialist Media Partners (tegenwoordig MPG) werkt ze inmiddels al vele jaren als zzp-er voor uiteenlopende opdrachtgevers. Maar het boek dat zij schreef met Jobst Winter en Caroline Verhage was geen opdracht. Zij nam deze journalistieke uitdaging vrijwillig aan, omdat ze direct begreep hoe belangrijk het is dat dit verhaal goed op papier zou komen.

✉️ aanmelden kan via webinars@voicesforwomen.nl