Skip to content

Webinar 9: Hormonen & Vrouwen met Pauline Bijster en Estrella Montoya

In het negende online webinar van Our Voices Online gaat Mariette Reineke in gesprek met ervaringsdeskundige Pauline Bijster en psycholoog en onderzoeker Estrella Montoya over hormonen & vrouwen.

🗓️ Maandag 27 mei

⏰ 19:30 tot 20:30 uur

Pauline Bijster is journalist en moeder van vijf kinderen, die ze kreeg in verschillende fasen van haar leven, tussen haar 22e en 40e. Ze heeft zodoende vijf keer meegemaakt dat het best wel wat tijd en moeite kost om mentaal te herstellen van een zwangerschap en een bevalling – en hier wordt niet vaak over gesproken. Ze is nu bezig met een boek over alle aspecten van postpartum herstel, dat uitkomt bij Uitgeverij Balans in het voorjaar van 2025. 

Estrella Montoya is auteur, psycholoog en onderzoeker. In 2015 promoveerde zij op het gebied van hormonen, brein en psyche aan de Universiteit Utrecht, waarna zij tot 2020 onderzoek bleef verrichten naar de vrouwelijke geslachtshormonen van de menstruele cyclus en de anticonceptiepil. Momenteel werkt ze als psycholoog op een poli voor angst- en stemmingsproblematiek. In 2024 kwam haar boek ‘Hormonen en Vrouwen’ uit, waarin zij de impact van hormonale veranderingen op de hersenen en psyche beschrijft in een vrouwenleven, waaronder de zwangerschap. 

✉️ aanmelden kan via webinars@voicesforwomen.nl