Skip to content

Webinar 8: Een trage schildklier en de bijwerkingen

Tijdens deze webinar gaat Mariëtte Reineke in gesprek met Daniëlle Steenvoorden en Lottie van Starkenburg over de schildklier.

🗓️ Maandag 13 mei

⏰ 19:30 tot 20:30 uur

Daniëlle Steenvoorden is internist-endocrinoloog en daarnaast opgeleid tot leefstijlcoach en Arts voor Integrale Geneeskunde en Leefstijlgeneeskunde. Na het stoppen met haar baan in het ziekenhuis startte ze in 2021 een eigen praktijk, met als aandachtsgebied vrouwen met de ziekte van Hashimoto. Ze werkt hiermee samen met De Hormoonpoli van gynaecologe Barbara Havenith. Haar missie is om vrouwen te begeleiden om met behulp van medicatie, leefstijlaanpassingen en kennis weer de regie over hun eigen gezondheid terug te krijgen en hun klachten te verminderen.

Lottie van Starkenburg (46) stond midden in het studentenleven toen ze in een half jaar tijd zo ziek werd dat anderen haar eten moesten koken. De vierde arts constateerde dat haar schildklier niet goed werkte als gevolg van een auto-immuunziekte: de ziekte van Hashimoto. Ze was niet de enige in haar familie, maar wel de eerste die een diagnose kreeg. De standaardbehandeling deed niets op haar hersenen, ze bleef dementer dan haar opa met Alzheimer. Pas met een tweede keus behandeling kreeg ze haar leven grotendeels weer terug, en studeerde zelfs cum laude af. In de jaren daarna ging haar gezondheid op en neer, o.a. door andere auto-immuunziekten. Toen ze haar darmproblemen oploste, bleek de veerkracht van haar lijf groot: na meer dan twintig jaar herstelde haar schildklier deels. Over haar ervaringen met haar schildklierziekte en andere aandoeningen schreef ze twee boeken: Energiek leven en Mijn vriend Damocles.

Heb je vragen? Kom naar de informatiemarkt op 25 mei. Hier staat Lottie met haar boeken. 

✉️ aanmelden kan via webinars@voicesforwomen.nl