Skip to content

Nominatie Mirjam Kaijer

NOMINATIE Mirjam Kaijer

Afgelopen jaar kwam Mirjam Kaijer, de oprichtster van de stichting Voices for Women in de media door het boek: ‘Ik ben geen man’ en de petitie die zij daarna startte om te pleiten voor meer onderzoek naar het vrouwenlichaam. Van alle patienten met onverklaarde gezondheidsklachten is 80 procent vrouw. Wat blijkt: het mannenlichaam is nog steeds de norm.

Afgelopen jaar heeft zij deze petitie met 55.000 ondertekeningen aangeboden aan Ernst Kuipers en een maand later aan de Tweede Kamer.

Door haar aanwezigheid in de media het afgelopen jaar is zij voor de provincie Noord-Holland genomineerd voor de Vrouw in de Media Award 2022. Met de Vrouw in de Media Awards willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden. En dat is nog steeds hard nodig vinden zij. In 2015 was het percentage vrouwen dat als expert in de media verscheen slechts 12%. Dat is gestegen naar 28,3% in 2019. Vanaf dat moment blijft een verdere stijging echter uit. In 2021 lag het percentage vrouwen dat als expert aan het woord kwam namelijk op 26,7%.

Wij zien deze nominatie als een eerbetoon aan onze stichting en alle vrouwen die onverklaarde gezondheidsklachten hebben.
Opnieuw aandacht voor het belangrijke onderwerp waar wij voor strijden met onze stichting. Wij laten onze stem horen voor de vrouw. Breng jij ook jouw stem uit…

Stem hier!