Skip to content

Ons tweede symposium “EVA = geen ADAM” is een feit!

Wat een fantastische avond was het, waarbij we onze boodschap mochten delen met bijna 900 mensen. Een avond waar ervaringsdeskundige vrouwen hun verhalen deelden, ondersteund door wetenschap, artsen, zang en poëzie.

Fijn om te zien hoeveel aandacht en belangstelling er is voor dit belangrijke onderwerp: vrouwen krijgen niet de juiste medische zorg. Onderzoek vond met name op de man plaats. Van alle patiënten met onverklaarde gezondheidsklachten is 80 procent vrouw!

Laten we deze boodschap met zijn allen verspreiden. Het vrouwenlichaam wordt anders ziek.

Het symposium rolt nu steeds meer uit in ziekenhuizen, bij arbodiensten en gezondheidszorg organisaties. Boek ons hier voor een lezing.

Onze dank gaat uit naar iedereen die aanwezig was en dit symposium mogelijk heeft gemaakt, in het bijzonder de Gemeente Hoorn en de fantastische sprekers: ervaringsdeskundige Denise Dijkstra, gynaecology (NVOG) Astrid Vollebregt, presentatrice en ervaringsdeskundige Chimène van Oosterhout (vindt haar hele ervaringsverhaal hier), cardioloog Paul van Bergen, ervaringsdeskundige Antoinetta Schutrups, hoogleraar psychiatrie Jim van Os (vindt een van zijn artikelen onderaan de nieuwsbrief), columnist en ambassadeur Roos Schlikker en oprichtster Voices for Women Mirjam Kaijer. En laten we vooral niet vergeten om al die geweldige vrouwen te bedanken die vrijwilliger zijn, op wie we altijd kunnen rekenen.

ps. Wij zijn heel benieuwd wat jij van ons symposium vond. Ben jij aanwezig geweest en wil jij een review achterlaten? Dat kan hier hier

 

SAVE THE DATE: 25 mei 2024 wordt een bijzondere dag waar jouw aanwezigheid heel belangrijk is